Jelena B. (41) iz Beograda: Napadi migrene su prestali posle 20 godina!

U želji da podeli svoja iskustva, pisala nam je Beograđanka Jelena B, koja je želela da podeli svoja iskustva u vezi sa napadima migrene.

–Glavobolja me je pratila od tinejdžerskih dana. Već sam se bila navikla da pijem lekove protiv bolova, kad mi je lekar rekao da mi je ugrožen želudac. Glavobolje su postale su posebno intenzivne u mojim tridesetim godinama, kada sam bila preopterećena obavezama na poslu i oko dece – piše Jelena.

–Dešavalo mi se da nekad dobijem jake glavobolje dva puta nedeljno, a nekad jednom mesečno. Nije bilo strogog pravila, lekari su mi rekli da je u pitanju “migrena bez aure” i da napadi mogu zavisiti od hormona, stresa, aktivnosti itd. Nisam imala nikakvo rešenje, nisam mogla da lečim uzrok bola. Samo sam uvek nosila analgetike sa sobom.

Prirodni i potpuno neškodljivi analgetik

Čitajući jedan članak o prirodnim preparatima, pronašla sam svoje simptome. Navodno, ulje konoplje pomagalo je kao prirodni i potpuno neškodljivi analgetik. To me je zainteresovalo da istražujem dalje. Isprva nisam mogla da verujem da ulje konoplje, koje je tako obična i svima poznata stvar, može da reši migrenu. Ipak, pošto je reč o prirodnom preparatu za koji nijedan korisnik nije rekao da ima negativnih efekata, odlučila sam da probam. Na kraju krajeva, nisam imala druge opcije. Počela sam ozbiljno da uništavam i želudac lekovima protiv bolova.

Ulje konoplje sam naručila preko prijateljice koja živi u regionu i počela sa primenom. Moje opšte stanje se popravilo, manje sam osećala stres i umor. Čak i kada sam imala napade otpilike 2-3 puta mesečno, taj bol bi delovao parališuće. Nisam mogla da radim, da se posvetim porodici… Ležala bih po ceo dan u zamračenoj sobi, a nekad bih čak morala da odsustvujem s posla.

U prvom mesecu korišćenja kapi migrene su postale mnogo blaže, ličile su na običnu glavobolju, a narednog meseca su sasvim izostale.

Ulje konoplje, iz mog iskustva pomaže! Pri tome nema nikakvih nuspojava, ne šteti sistemu za varenje… Štaviše, u njemu ima puno hranljivih materija koje su potrebne organizmu. Volela bih da je to ulje mnogo dostupnije kod nas – kaže Jelena.

Možda ti se takođe svidi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *