Kako se rešiti upaljenih akni?

devojka korisnik acne power

Iskustvo nakon korišćenja losiona aprotiv akni Power acne losion (Jovana, 24 godine):

Znam da ima mnogo preparata protiv akni, mnogo losiona za čiščenje problematične kože, i da oni koji imaju problem sa aknama i bubuljicama pokušavaju da pronađu rešenje uporno tražeći ono što im najviše pomaže. Ja sam pronašla svoj preparat protiv akni i mogu vam reći da posle prvih sedam dana korišćenja ima vidnog poboljšanja. Imam problema sa masnom kožom i aknama, iako više odavno nisam u pubertetu. Naravno, situacija je mnogo bolja nego kad sam imala 13-14 godina, ali sada očigledno moram mnogo da vodim računa i o ishrani, a i hormoni igraju ogromnu ulogu. S vremena na vreme imam uporne podkožne i upaljene bubuljice i akne. Tako sam u potrazi za sredstvom koje bi mi jednom konačno rešilo problem akni naišla na Power acne losion firme CÉLESTE.

Spoj lekovitog bilja

Na internetu ima mnogo i prirodnih rešenja i melema za problem akni. Oni upućuju na dejstvo lekovitog bilja koje je od davnina poznato u našim krajevima. To su kamilica, kantarion, kopriva, hajdučka trava, maslačak, bosiljak, neven… Naravno, samo pravi izbor i spoj određenih lekovitih biljaka može da bude delotvorno protiv akni. I upravo me je to privuklo Power acne losionu.

U njemu je spoj ekstrakta nevena, šargarepe, lavande i kantariona. Svako ko je imao problema sa bubuljicama i aknama, zna otprilike čemu služe ove biljke.

Neven poznat po svojim protivupalnim dejstvima, pa je idealan lek za razne upale na koži, a takođe blagotvorno utiče na posekotine i rane. Takođe, pomaže pri uklanjanju simptoma dermatitisa. Kantarion ima protivupalna, atibakterijska i antiviralna dejstva. Lavanda sprečava bakterije da uzrokuju infekcije i pomaže izlečenju kože, jer obnavlja oštećeno tkivo. Šargarepa je tu da spreči isušivanje i da snabdeva kožu vitaminima i mineralima
Pored ovih lekovitih biljaka, tonik sadrži i salicilnu kiselinu. Salicilnu kiselinu  sam i ranije koristila (u vidu tableta aspirina koje bih rastopila i namazala na bubuljicu) kada sam htela da mi bubuljice nestanu preko noći. Salicilna kiselina ima antibakterijska, antiseptička i protivupalna svojstva i pogoduje masnoj i mešovitoj koži. Zato se nalazi u većini preparata protiv akni.

Rezultati

Kao što rekoh, nakon otprilike sedam dana, situacija sa aknama se popravila, i to su svi primetili. Prvo su se smirile upale, potkožne bubuljice su se povukle, a one koje sam već ,,čačkala” (i koje su bile crvene i gnojne), su se polako izlečile. Jednostavno, crvenilo je nestalo, koža se ujednačila, ranice su se zalečile. To je bilo u toku prvog meseca. Sada koristipm losion već drugi mesec, i bubuljice su skoro  100% nestale. Ostali su mali tragovi tamo gde su bile, ali su to samo tačkice, samo malo tamnije u odnosu na okolnu kožu. Sada koristim losion da mi pomogne da se regeneriše lice i sve ranice sasvim nestanu. Ten mi je već ujednačen, tako da samo stavljam toniranu kremu nakoin čišćenja i koža mi izgleda odlično. Promena je ogromna. Veoma sam zadovoljna losionom protiv akni Power acne losionom.
Napomena: Jedan od zadataka ovog bloga je da poveže brendove sa korisnicima. Nakon što smo poslali nov, ispitan kozmetički preparat Céleste korisnicima da ga probaju i jave nam utiske, dobili smo ovaj feed-back, pa ga objavljujemo jer smatramo da bi čitaocima bio koristan. Naravno, koristimo ga i u komercijalne svrhe s dopuštenjem korisnika, čiji identitet ne objavljujemo u potpunosti zbog njegove privatnosti. 

Možda ti se takođe svidi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *