Jojoba za hidrataciju kože i anti-age efekat

Jojoba, blagotvorni sastojak kozmetičkih preparata, dolazi iz semena biljke Simmondsia chinensis (jojoba) koja prirodno raste kao žbun u južnoj Kaliforniji i u Meksiku. Iako je često nazivaju uljem, to je zapravo tečni biljni vosak, i koristi se u narodnoj medicini tog podneblja za brojna oboljenja. Indijanci su koristili jojobu za bolne rane i uboje. Lovci su […]

Nastavi da čitaš